Немска читалня- минало, настояще и бъдеще

2023 г. Немска читалня – Варна празнува 30-годишен юбилей. В далечната 1993 г. Гьоте- институт, Министерство на външните работи на Германия, Oбщина Варна и Регионална библиотека “П. Славейков”  подписват Споразумение за културно сътрудничество и основават Немска читалня. За тези 30 години тя е извоювала своето място в живота на варненци. Много поколения, изучаващи немски език са минали през залите на Немска читалня и всеки един от читателите е намерил нещо, което го привлича като магнит го кара да се върне отново.

Стотици събития, срещи, представяния на автори, книги, филми, разговори, дискусии, презентации, викторини, тържества, Дни на немския език, Маратони на четенето, Жива книга, изложби, уоркшопи, конференции, ралита…Хиляди книги, много снимки, хубави спомени, усмивки и истински приятелства, добри партньорства за дълги години. Това е синтезирана в няколко думи историята на Немска читалня.

Читателите са на различна възраст от малки бебета до хора на преклонна възраст. Всеки намира по нещичко за себе си. Ако родителите работят над определена тема, децата играят или се забавляват с книжки, подходящи за тяхната възраст. Темите, представени в Немска читалня са разнообразни, художествената литература е съобразена с всеки вкус. Има материали за начинаещи и за напреднали. Читателите получават компетентни отговори на своите търсения и при необходимост от съдействие получават необходимото внимание!

Благодаря на всички читатели и партньори за това, което сме постигнали заедно! Всяко събитие изисква много подготовка и същевременно умения за комуникация и би било безмислено, ако не бъде споделено с хората, за които е предназначено. Бъдете щастливи, бъдете позитивни и добре дошли в Немска читалня!

 

Споделете