Детският кът в Немска читалня вече има нов облик

Да, наближава Коледа и стават чудеса! Много млади родители посещават Немска читалня, придружавани от своите невръстни деца. Често децата сами искат тате или мама да им прочетат книжка. Сега, тук и на място! Ако искаме да израстне едно наистина любознателно, възпитано и мислещо поколение много важни са първите 7 години! Времето, когато се усвояват първите знания, но и времето, когато се събужда любопитството и се развива човешкото мислене е много ценно за бъдещото развитие и изграждане на човека. Колкото повече книжки е порочело едно дете, колкото повече книжки са му прочетени, толкова по-добре то се справя с действителността и се изгражда като личност, борави успешно с думите, изразява се правилно и естествено има богат речников запас.
Децата са истински и неподправени. Винаги, когато едно дете е щастливо, очичките му искрят, то е позитивно и усмихнато. Същото обаче се отнася, когато детето е разочаровано и недоволно. Очите му го издават. За мен срещите с деца са истинско удоволствие. Фондът е така подбран, че да има книжки за всяка една възраст от 1 до 16 год.
Заповядайте с вашите деца, четете им книжки, оставяйте ги сами да разгръщат пъстрите страници!всяка една книжка прочетена на дете или от дете е инвестиция в бъдещето!

Споделете