Лято е! Време за релакс, игри и добро настроение! – ученици от 8-ми клас на МГ “Д-р Петър Берон”- Варна в Немска читалня

Лято е! Време за релакс, игри и добро настроение! Ученици от 8-ми клас на ПМГ “Д-р Петър Берон” гостуваха в Немска читалня. Въведение в темата “Лято и свободно време” беше въпросът: С какво свързвате ляттото и какви са любимите Ви занимания, Децата споделиха, че обичат да ходят на плаж, да лежат на морския бряг, да плуват, да бродят из горите, да пътуват и още много забавления…само не и да учат!…Аз се усмихнах и премълчах измъчващия ме въпрос: защо? нима не може да се забавл;яваме, да играем и в същото време да учим?! Дрес- кодът на нашата сбирка беше “Хавай”. Какво пък е общото между Хавай и немския език, къде е пресечната точка? По време на отпуските си германците обичат да пътуват и да се забавляват. Екзотичните дестинации се тяхна страст!..и така в екзотична обстановка постепенно преминахме към езиковите игри, а те се оказаха наистина едно малко бижу! Децата отгатваха думи по описанията им, търсеха синоними и антоними. Обстановката беше отпускаща, учениците се включиха в игрите с голям интерес! Когато не знаеха значението на една или друга дума се допитваха до г-жа Тенева или до мен. Истината е, че срещата ни протече много зареждащо!

Накрая отново повдигнах въпроса дали е възможно, докато се забавляваш да учиш?! Естествено, че може!!! Огромно е значение има как се поднася една информация за да бъде усвоена. Попътен вятър, хубаво и ползотворно лято!!!

Споделете