„ Ден на отворените врати“ в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ – 31.05.2017 г.

На вашето Внимание, кандидат- студенти!!!

 

 

Ден-на-отворените-врати (1)Шуменски университет „Епископ  Константин Преславски“, Факултет по хуманитарни науки, Специалност „Приложна лингвистика“ организира „ Ден на отворените врати“ на 31.05.2017 г. в корпус 2, зала 305 от 10.00 ч.

Ще имате възможност да се запознаете с перспективите, които предлага специалността, какво може да очаквате от града и университета.

За всички, които искат да се отдадат на немския език, Института по Германистика има добри предпоставки. Групите са малки и съответно студентите се радват на интензивни контакти с преподавателите и изцяло могат да разчитат на тяхната ангажираност. Обучението може да се започне  от „кота НУЛА“, т.е. да кандидатствате без начални знания по немски език или  пък да се включите в групите за напреднали. Институтът поддържа тесни контакти с Германската академична служба /DAAD/, Университетите в Потсдам и Мюнхен, което дава възможност на студентите по време на следването им за по-дългосрочен престой в Германия. Освен това имаме и многобройни партньори по програма Еразмус.Uni Schumen_Tag der Offenen Tür

Част от обучението е на български език. Организираме постоянно изследователски пътувания в страната и чужбина. Последния семестър реализирахме и международен театрален проект на немски език.

Близостта до Варна предлага добра възможност за реализация в работата и осмисляне на свободното време през лятото.

Ще се радваме да Ви приветстваме с „Добре дошли“ в Шумен.

Споделете