Ние обичаме немския език!

Ich liebe Deutsch

На 22.05.2024 г. ученици от 8-ми клас, немска паралелка на ЧПГ “Антоан дьо Сент-Екзюпери” посетиха Немска читалня-Варна. С това посещение те направиха първите стъпки към предстоящата седмица на Немския език и култура. В навечерието на 24 май, най-красивия български празник, избрахме темата “Холидей”, една много обичана тема, зареждаща с настроение. Поговорихме кой къде е ходил, как е пътувал, какви са впечатленията му, какво е видял и какво е правил. Момента на адаптация в непозната среда на трая дълго. Класът се състои от деца, които са от различни националности или са живяли в чужбина, знаят езици и са толерантни един към друг. Всеки един разказа за забележителностите, които е посетил някъде по света и които са му направили впечатление. Срещата протече в атмосфера на доверие и усмивки. “Пътувахме” със самолет, автобус, влак, автомобил, каравана и кораб. По време на екскурзия или почивка заниманията са преди всичко приятни. Едни разказаха за катерене, други за гмуркане, релакс на плажа и хубава музика, спорт, игри и забавления и естествено ядене. Опитването на различни кухни е любимо занимание за много хора. Така успяхме да засегнем много от материала, научен през годината.

Г-жа Юлия Маркова и г-жа Евелина Станева придружаваха учениците. След като “посетихме” различни градове и държави, предложих и една кратка разходка из Германия, в едни от най-прелестните кътчета на страната. Филмът представи интересни и не дотам известни забележителности. Изгледахме го с интерес. Допълнително разисквахме непознатите думи от филма.

Учениците разполагаха и с време да разгледат това, което Немска читалня може да им предложи. Много бях впечатлена от надписа на фанелките “Ich liebe Deutsch”. Тази традиция на гимназията има дълбоки корени и се спазва от години. Учители и ученици, които са обединени от една цел и гледат в една посока.

Част от децата си направиха читателски карти и си взеха книжки за дома. Успех на Вашата Седмица на Немския език и култура! Обичайте, това, което правите и то ще Ви се отплати! На добър час!

Споделете